

Worki moletowane do pakowaczki m. in. z Lidla op. 50 szt
Bezpieczne płatności
Wysyłka w 24h
14 dni na zwrot
Folia do pakowarek próżniowych - bezkomorowych (listwowych). Sprzedawana w formie worków o różnych rozmiarach. Folia posiada specjalną strukturę, tzw. molet poprzez którą odprowadzane jest powietrze z worka.
Produkt pochodzi bezpośrednio od producenta.
Na czym polega próżniowe pakowanie żywności?
Pakowanie próżniowe to metoda pakowania żywności, która przedłuża świeżość pakowanego produktu.
Do pakowania próżniowego potrzebna jest pakowaczka wyciągająca próżnię. Funkcjonują w wersji listwowej lub komorowej. Do pakowania należy użyć worków barierowych nie przepuszczających tlenu. Do pakowaczki listwowej worki oprócz bariery na tlen muszą posiadać specjalne przetłoczenia (molety), aby powietrze mogło efektywniej zostać wyssane.
W naszej ofercie do pakowania próżniowego znajdziesz worki:
worki barrierowe PAPE lub PET PE
Poniższa tabela przedstawia porównanie świeżości produktów spożywczych niezapakowanych i zapakowanych próżniowo.
Produkty spożywcze przechowywane w lodówce (+5 st C/-2 st C) | Świeżość produktów niezapakowanych w próżni ani w MAP | Świeżość produktów zapakowanych próżniowo |
dziczyzna | 2-3 dni | 30-40 dni |
wołowina | 3-4 dni | 30-40 dni |
drób | 2-3 dni | 6-9 dni |
pieczone mięso | 2-3 dni | 4-5 dni |
ugotowane zupy | 2-3 dni | 40-60 dni |
cała ryba | 1-3 dni | 13-15 dni |
twardy ser | 15-20 dni | 40- 60 dni |
twaróg | 5-7 dni | 13-15 dni |
surowe warzywa | 5 dni | 30-40 dni |
Produkty spożywcze przechowywane w zamrażarce (-15 st C/-18 st C) | Świeżość produktów niezapakowanych w próżni ani w MAP | Świeżość produktów zapakowanych próżniowo |
mięso | 6 miesięcy | 24-26 miesięcy |
mięso mielone | 4 miesiące | |
drób | 6 miesięcy | 24-26 miesięcy |
ryby | 6 miesięcy | 24-26 miesięcy |
warzywa | 8 - 10 miesięcy | 24-26 miesięcy |
owoce | 6 - 8 miesięcy | 24-26 miesięcy |
pieczywo | 6 - 8 miesięcy | 24-26 miesięcy |
Aby dowiedzieć się więcej na temat pakowania próżniowego >>kilknij tutaj