Nowe produkty
Nowe produkty
-
Patelnia żeliwna do jajek sadzonych
63,96 zł -
Słoik z pokrywką, z uszczelką, 170ml
15,00 zł -
Słoik degustacyjny 50ml
11,10 zł
Worki moletowane do pakowaczki m.in. z Lidla
Worki moletowane do pakowaczki m. in. z Lidla op. 50 szt
Bezpieczne płatności
Wysyłka w 24h
14 dni na zwrot
Worki moletowane
Folia do pakowarek próżniowych - bezkomorowych (listwowych). Sprzedawana w formie worków o różnych rozmiarach. Folia posiada specjalną strukturę, tzw. molet poprzez którą odprowadzane jest powietrze z worka.
Produkt pochodzi bezpośrednio od producenta.
Worki moletowane są kompatybilne z 99% urządzeń takich marek jak:
Profi Cook, FoodSaver, Zepter,
SilverCrest (pakowarka ze sklepów sieci Lidl),
Hendi, Severin, Intercom, Caso, Bartscher, Lund, Stalgast i innych.
Na czym polega próżniowe pakowanie żywności?
Pakowanie próżniowe to metoda pakowania żywności, która przedłuża świeżość pakowanego produktu.
Do pakowania próżniowego potrzebna jest pakowaczka wyciągająca próżnię. Funkcjonują w wersji listwowej lub komorowej. Do pakowania należy użyć worków barierowych nie przepuszczających tlenu. Do pakowaczki listwowej worki oprócz bariery na tlen muszą posiadać specjalne przetłoczenia (molety), aby powietrze mogło efektywniej zostać wyssane.
W naszej ofercie do pakowania próżniowego znajdziesz worki:
- - dla pakowaczki komorowej
worki barrierowe PAPE lub PET PE
- - dla pakowaczki listwowej
Poniższa tabela przedstawia porównanie świeżości produktów spożywczych niezapakowanych i zapakowanych próżniowo.
Produkty spożywcze przechowywane w lodówce (+5 st C/-2 st C) | Świeżość produktów niezapakowanych w próżni ani w MAP | Świeżość produktów zapakowanych próżniowo |
dziczyzna | 2-3 dni | 30-40 dni |
wołowina | 3-4 dni | 30-40 dni |
drób | 2-3 dni | 6-9 dni |
pieczone mięso | 2-3 dni | 4-5 dni |
ugotowane zupy | 2-3 dni | 40-60 dni |
cała ryba | 1-3 dni | 13-15 dni |
twardy ser | 15-20 dni | 40- 60 dni |
twaróg | 5-7 dni | 13-15 dni |
surowe warzywa | 5 dni | 30-40 dni |
Produkty spożywcze przechowywane w zamrażarce (-15 st C/-18 st C) | Świeżość produktów niezapakowanych w próżni ani w MAP | Świeżość produktów zapakowanych próżniowo |
mięso | 6 miesięcy | 24-26 miesięcy |
mięso mielone | 4 miesiące | |
drób | 6 miesięcy | 24-26 miesięcy |
ryby | 6 miesięcy | 24-26 miesięcy |
warzywa | 8 - 10 miesięcy | 24-26 miesięcy |
owoce | 6 - 8 miesięcy | 24-26 miesięcy |
pieczywo | 6 - 8 miesięcy | 24-26 miesięcy |
Aby dowiedzieć się więcej na temat pakowania próżniowego >>kilknij tutaj