• Nowy

Worki do gotowania metodą Sous Vide 50 sztuk

39701

Worki do gotowania metodą Sous Vide

11,00 zł
Brutto

  • Bezpieczne płatności Bezpieczne płatności
  • Wysyłka w 24h Wysyłka w 24h
  • 14 dni na zwrot 14 dni na zwrot

Woreczki pakowane po 50 szt.

Rozmiar 21x18 cm

Woreczki wykonane są ze specjalnej folii przystosowanej do pakowania próżniowego(PET/CPP), która dodatkowo odporna jest na wilgoć i wysoką temperaturę gotowania.

Technika SOUS VIDE polega na gotowaniu produktów w szczelnie zamkniętych wcześniej workach próżniowych. Produkty w woreczkach umieszczone są w kąpieli wodnej w kontrolowanej temperaturze - poniżej 100°C (np. małokrwisty stek przygotowywany jest w temp. 58-64°C,w czasie od 1 do 4 godzin). Dzięki pakowaniu próżniowemu podczas gotowania naturalna struktura żywności nie jest uszkadzana, a co za tym idzie, zmniejsza się redukcja produktu wyjściowego. Gwarantuje to stałą i wysoką jakość przygotowywanych dań. SOUS VIDE ogranicza również kurczenie się żywności, dzięki czemu nie traci się gramatury produktu, a tym samym potrawa jest bardziej soczysta. Żywność gotowana w SOUS VIDE w zamkniętych próżniowo workach nie traci również aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki, pozostaje delikatna i soczysta. Metoda SOUS VIDE pozwala na wydłużenie czasu przygotowania potrawy tak, by zwiększyła ona swą miękkość, przy jednoczesnym zachowaniu jej doskonałego smaku.

Zalety gotowania w próżni metodą sous vide:

  • mniejsza redukcja produktu wyjściowego do ok. 10%, dla porównania podczas gotowania tradycyjnego jest to 20%
  • wydłużenie okresu przydatności do spożycia
  • ochronne opakowanie zabezpiecza produkt przed powietrzem i innymi negatywnymi czynnikami co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych
  • żywność zachowuje wszystkie wartości odżywcze, witaminy i mikroelementy
  • brak konieczności użycia dużej ilości ziół i przypraw
  • naturalne soki są zatrzymywane w potrawach
  • wyeliminowane zostają wszelkie towarzyszące tradycyjnemu gotowaniu zapachy
39701
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Zobacz także