- Obecnie brak na stanie
Nowe produkty
Nowe produkty
-
Patelnia żeliwna do jajek sadzonych
63,96 zł -
Słoik z pokrywką, z uszczelką, 170ml
15,00 zł -
Słoik degustacyjny 50ml
11,10 zł
Worki do gotowania metodą Sous Vide 50 sztuk
Worki do gotowania metodą Sous Vide, 50 sztuk
Bezpieczne płatności
Wysyłka w 24h
14 dni na zwrot
Woreczki pakowane po 50 szt.
Rozmiar 21x18 cm
Woreczki wykonane są ze specjalnej folii przystosowanej do pakowania próżniowego(PET/CPP), która dodatkowo odporna jest na wilgoć i wysoką temperaturę gotowania.
Technika SOUS VIDE polega na gotowaniu produktów w szczelnie zamkniętych wcześniej workach próżniowych. Produkty w woreczkach umieszczone są w kąpieli wodnej w kontrolowanej temperaturze - poniżej 100°C (np. małokrwisty stek przygotowywany jest w temp. 58-64°C,w czasie od 1 do 4 godzin). Dzięki pakowaniu próżniowemu podczas gotowania naturalna struktura żywności nie jest uszkadzana, a co za tym idzie, zmniejsza się redukcja produktu wyjściowego. Gwarantuje to stałą i wysoką jakość przygotowywanych dań. SOUS VIDE ogranicza również kurczenie się żywności, dzięki czemu nie traci się gramatury produktu, a tym samym potrawa jest bardziej soczysta. Żywność gotowana w SOUS VIDE w zamkniętych próżniowo workach nie traci również aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki, pozostaje delikatna i soczysta. Metoda SOUS VIDE pozwala na wydłużenie czasu przygotowania potrawy tak, by zwiększyła ona swą miękkość, przy jednoczesnym zachowaniu jej doskonałego smaku.
Zalety gotowania w próżni metodą sous vide:
- mniejsza redukcja produktu wyjściowego do ok. 10%, dla porównania podczas gotowania tradycyjnego jest to 20%
- wydłużenie okresu przydatności do spożycia
- ochronne opakowanie zabezpiecza produkt przed powietrzem i innymi negatywnymi czynnikami co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych
- żywność zachowuje wszystkie wartości odżywcze, witaminy i mikroelementy
- brak konieczności użycia dużej ilości ziół i przypraw
- naturalne soki są zatrzymywane w potrawach
- wyeliminowane zostają wszelkie towarzyszące tradycyjnemu gotowaniu zapachy