Osłonka białkowa karmelowa

161

Osłonka białkowa karmelowa

kaliber
70,00 zł
Brutto

 

Bezpieczne płatności

 

Wysyłka w 24h

 

14 dni na zwrot

Osłonki białkowe wykorzystywane są głównie do produkcji kiełbas typu: szynkowa, krakowska, żywiecka oraz metka. Przed użyciem osłonkę należy najpierw namoczyć w letniej wodzie aby była bardziej elastyczna. W tej osłonce możemy zarówno parzyć jak i wędzić.
Cechy osłonek białkowych:
  1. naturalny wygląd,
  2. nadają wspaniały kolor wędzenia,
  3. przepuszczają czynniki smakowe i zapachowe,
  4. przepuszczalne dla dymu i pary wodnej,
  5. wydajne w procesie produkcji,
  6. nadają się do nadrukowania,
  7. wytrzymałe przy napełnianiu i klipsowaniu.

Sposób użycia osłonek białkowych:

Aplikacja osłonek jest 5-etapowa: namaczanie, napełnianie, klipsowanie/wiązanie, obróbka termiczna, schładzanie. 

Szczegółowe informacje dotyczące poszczególnych etapów obróbki prezentowany jest tutaj.

Przydatność do spożycia:

Osłonki tradycyjne posiadają 18 miesięczny okres przydatności do zastosowania od daty produkcji.

Cena za 100 mb.

161
3 Przedmioty

Specyficzne kody

Zobacz także