Nowe produkty
Nowe produkty
-
Dziadek do orzechów z pokrywką
48,01 zł -
Stojak na cenówkę / kartę menu
110,00 zł
Wędzenie - mięsa, kiełbas i ryb
Wędzenie- mięsa, kiełbas i ryb
Bezpieczne płatności
Wysyłka w 24h
14 dni na zwrot
Wędzenie jest nie tylko metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem. Różne mięsa stają się w dymie wybornymi przysmakami. W książce tej znajdziecie informacje dotyczące rodzajów pieców i komór wędzarniczych z zakresu: małych urządzeń ogrodowych, do użycia na kempingu i przy łowisku, wędzarni do samodzielnego wykonania; szaf i komór wędzarniczych.
Ponadto dowiecie się:
- Sekretów wytwarzania dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym;
- Jak unikać błędów w czasie wędzenia;
- Jak prawidłowo wędzić mięsa i kiełbasy: ważne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny; kiełbasa surowa, parzona i gotowana; jaki dym do jakiej kiełbasy; przepisy;
- Jak prawidłowo zrobić wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie; metody wędzenia; gatunki ryb polecane do wędzenia; przechowywanie i zamrażanie;
- Jak przygotować smakowite przepisy wędzarskie.